Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Topkwaliteit peren verwacht tijdens Futurpera 2017

Van 16 tot 18 november 2017 wordt in het Italiaanse Ferrera de tweede editie van de vakbeurs FuturPera gehouden. "Eén ding is alvast zeker en dat is de Italiaanse en internationale bezoekers er getrakteerd zullen worden op een aanbod van peren van de allerbeste kwaliteit," laat vice-voorzitter van de Pear Interprofessional Organization (OI Pera), Albano Bergami, weten. 

"Dit evenement is bedoeld ter promotie van de perencategorie op de internationale markt. De beurs zou echter niet kunnen bestaan zonder onze producten zoals de Abate Fetel, een uniek perenras." Bij aanvang van het seizoen zijn de prijzen voor Abate peren uitstekend, variërend van €0,68 per kilo voor maat 60+ en €0,78 tot €0,86 per kilo voor maten van 65 en groter. De ongewoon droge weersomstandigheden hebben nauwelijks gevolgen gehad voor de productie. In de regio Emilia-Romagna is er zelfs sprake van een productietoename van 6%. 

"Het volume lijkt zich te stabiliseren of zelfs licht te stijgen en ook de kwaliteit is uitstekend. Het gebrek aan neerslag heeft gezorgd voor een hoger suikergehalte waardoor alle rassen zoeter smaken. Er wordt dan ook rekening gehouden met een hogere afzet, met name in september, wat in Italië van oudsher de gunstigste periode voor de perenafzet is."

"We zijn ook tevreden over de productiekosten. Al voor het tweede jaar op rij weet de markt onze hoge kwaliteitsstandaarden te waarderen."


Voor meer informatie:
Antonella D'Agostino
Mob: +39 348 8986396
Publicatiedatum: