Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China ontdekt gevaarlijk aardappelvirus

Onlangs heeft het Inspectie en Quarantaine Bureau in Shanghai een schadelijk aardappelvirus ontdekt in drie partijen wortelzaad die afkomstig waren uit Frankrijk en Japan. Het is voor het eerst dat het virus in China werd onderschept. Aangezien het virus ernstige schade aan tal van gewassen veroorzaakt, is er op 15 augustus een officiële waarschuwing uitgevaardigd. 

De fytosanitaire dienst in Shanghai heeft het besmette wortelzaad verzegeld. Aan de hand van de teeltgegevens heeft het Inssection and Quarantaine Technology Center maatregelen genomen om verspreiding van het virus effectief te voorkomen. Tegelijkertijd zullen de controles op uit Japan en Europa geïmporteerd groentenzaad verscherpt worden om te voorkomen dat dit gevaarlijke virus China binnenkomt. Dit jaar zijn er in de haven van Shanghai al acht partijen besmet zaad onderschept met een totaal gewicht van 1.126 kilo en een waarde van €59.159. 
Publicatiedatum: