Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijde vraag naar Spaanse Osteen mango's groeit

De Osteen mango, die vooral aan de Spaanse Costa Tropical en in Azaquía wordt geteeld, begint na vijfentwintig jaar flink aan populariteit te winnen. "De laatste paar jaar is de consumptie van exotische fruitsoorten flink gegroeid. Inmiddels zijn we op het punt beland dat de vraag groter is dan het aanbod. Ondanks het grotere areaal is het niet mogelijk om aan de vraag van de consument tegemoet te komen, die het fruit het hele jaar door wil kunnen kopen. We vermarkten de mangorassen Osteen, Keitt en Tommy Atkins en zodra het seizoen afgelopen is, importeren we onze mango's uit landen als Brazilië en Peru zodat we jaarrond aan onze klanten kunnen leveren," vertelt een vertegenwoordiger van Frutas Los Cursos. 



Spaanse Osteen mango's hebben twee grote voordelen ten opzichte van andere rassen en herkomstgebieden. Ten eerste worden er in de maanden dat de Spaanse mango's op de markt zijn geen concurrerende volumes uit andere productiegebieden aangeboden. Daarnaast levert dit ras goede prijzen op. Een doos met 4 kilo Spaanse Osteen mango's wordt voor gemiddeld €9 tot €11 verkocht, afhankelijk van het jaargetijde. Deze waarde stijgt nog tot €30 in het geval de mango's uit het buitenland afkomstig zijn, omdat hier nog logistieke kosten bij opgeteld moeten worden of ze nu over zee of per vliegtuig vervoerd worden."



Momenteel is er op een aantal markten vraag naar Spaanse Osteen mango's, waaronder Canada (luchtvracht), Jordanië en Saoedi-Arabië en wordt er ook geleverd aan een paar Nederlandse en Duitse retailketens. "We oogsten gemiddeld zo'n 3 miljoen kilo waarvan de helft wordt afgezet op de Canadese markt," aldus Rodríguez. 

Voor meer informatie:
Antonio Rodríguez Antequera
Frutas Los Cursos 
Tel.: +34 617 741 311
Publicatiedatum: