Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 14 september in Emmeloord

Meer dan 500 aanmeldingen studentendag PotatoEurope 2017

Voor studenten in de agrarische sector of studenten die meer te weten willen komen over de agrarische sector, organiseert DLG Benelux in samenwerking met het Agrofoodcluster uit Emmeloord op donderdag 14 september een PotatoEurope studentendag. Tot nu toe zijn er al meer dan 500 aanmeldingen binnen van mbo-studenten tot en met studenten van universitaire studies.

Functieroute
Voor studenten uit de agrarische sector of met interesse voor de branche, is op donderdag 14 september tijdens PotatoEurope een speciale route uitgestippeld. De functieroute leidt de studenten langs de standhouders van het Agrofoodcluster en geven een beeld van de carrièremogelijkheden voor studenten in de aardappelsector. Verder is er ook een virtual realityfilm over de aardappel te bekijken op stand B174 van Agrofoodcluster. 

Interactieve presentaties
Tijdens een drietal interactieve sessies in de conferentie ruimte van PotatoEurope 2017, kunnen studenten meedenken en discussiëren over de thema's Future, Space & Virtual. Om 11.00 uur trapt futoroloog Bart Götte van Futureflock en Nijenrode af met het thema Future. Hij vertelt over verschillende toekomsten, arbeid, banen en de rol van de student daarin. Het thema Space staat om 13.00 uur op het programma en wordt door de heren Hein Noorbergen (NLR) & Peter Holster (Akkeranalyse en akkerbouwer) begeleid. Zij vertellen over satellieten, drones, foto's, data en wat wij daar mee te maken hebben in ons dagelijkse leven. Het thema Virtual wordt om 15.00 uur uitgelegd door Saco Koelma van VR Producties. Hij gaat in op virtual reality, augmented reality, de hololens, en hoe wij informatie gaan delen in de toekomst. 

Op de Agrofoodcluster Facebook-pagina staan alle updates om op de hoogte te blijven van het nieuws over de activiteiten tijdens de studentendag.

Bron: DLG Benelux
Publicatiedatum: