Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweedse importeur koopt alleen biologische gember in

Twee jaar geleden besloot importeur Everfresh (Total Produce Nordic) uitsluitend nog biogember te importeren voor zijn beste klant, één van Zwedens grootste retailketens. 

"Er is een grote drang in Zweden en de rest van Scandinavië om zoveel mogelijk bioproducten aan te bieden en gember is niet prijsgevoelig. De omschakeling was bij dit product dan ook relatief makkelijk," legt Jan Knut van TP Nordic uit. 



De importeur koopt zijn biologische gember jaarrond in China in of in Peru wanneer het product daar beschikbaar is (van augustus tot april/mei). Het importeren van biologische gember kan een behoorlijke uitdaging zijn omdat er in deze landen maar weinig producenten en handelaren zijn die aan de hoge kwaliteitscriteria van het bedrijf beantwoorden. Gelukkig is het bedrijf er desondanks in geslaagd voldoende in te kunnen kopen om aan de vraag te voldoen. 

"In het begin hadden we te maken met wat kinderziektes, zoals problemen met schimmelvorming." De importeur heeft deze problemen inmiddels samen met zijn leveranciers op weten te lossen. Door een langere droogperiode in het land van herkomst en betere vervoersomstandigheden met een lage luchtvochtigheid en de juiste temperatuur behoren deze problemen nu tot het verleden. 

"We leveren het hele jaar door gember maar zodra het kouder wordt en de scholen weer beginnen, breekt voor ons het piekseizoen aan. Gedurende deze periode gebruiken mensen gember in hun gerechten, zeker wanneer zij experimenteren met buitenlandse recepten. Twee jaar geleden verkochten we in de maanden juni, juli en augustus vrijwel geen gember maar daar is verandering in gekomen. Momenteel voegen veel mensen namelijk gember aan hun ontbijtsmoothies en -sappen toe," vertelt Jan. 

Afhankelijk van de voorkeur van de klant, levert het bedrijf zijn gember los of verpakt in plastic zakken. "Momenteel wordt er in Denemarken meer conventionele gember verkocht maar ook hier overweegt men om over te gaan op de import van uitsluitend biologische gember. Ik weet niet waarom dat daar nog niet eerder gebeurd is maar wellicht komt het omdat het een kleine productcategorie is en is men er simpelweg nog niet aan toe gekomen."


Voor meer informatie:
Jan Knut
Total Produce Nordic
Tel: +46 42 450 23 00
Email: jan.k@tpnordic.dk
www.totalproducenordic.com
Publicatiedatum: