Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Vroege start Australische Calypso mango's
Het Australische bedrijf Perfection Fresh is een maand eerder dan gebruikelijk begonnen aan het seizoen van Calypso mango's. Het fruit zal van september tot januari op de markt zijn. Volgens Perfection Fresh directeur Michael Simonetta is de vroege start van het seizoen te danken aan de zachte winter.
"In Northern Territory zijn de mangoboomgaarden vroeg in bloei gekomen en dat betekent dat er al voordat het mangoseizoen in oktober officieel begint grote volumes Calypso mango's beschikbaar zullen zijn. De pluk start in september en vanaf november breekt het piekseizoen aan," aldus Simonetta. Hij voegt er aan toe dat de kwaliteit dit jaar veelbelovend is.
Perfection Fresh heeft een licentie om Calypso mango's te vermarkten. Voor de productie van het fruit werkt het bedrijf nauw samen met een netwerk van telers in Darwin, Katherine en Noord- en Zuidoost Queensland. Het jaarlijkse productievolume wordt geraamd op ruim 30 miljoen stuks en de productie is vooral geconcentreerd in de regio Top End in het noorden van Australiƫ.
Het ras Calypso werd ontwikkeld door de rassen Kensington Pride en Sensation te kruisen. De mango heeft een kenmerkende blos op de schil en is daarnaast langer houdbaar dan de meeste andere rassen. Calypso mango's hebben bovendien een kleinere pit dan gebruikelijk en leveren zodoende meer vruchtvlees. De textuur van het vruchtvlees is stevig en glad waardoor de mango zich uitstekend leent om verwerkt te worden in smoothies, sappen en chutneys.