Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Start seizoen voor in zakken verpakte Vinalopó druiven valt in het water

Regen verstoort Spaans druivenseizoen nu markt weer aantrekt

De aanvang van het seizoen voor in zakken geteelde druiven in de Vinolopó Vallei viel dit jaar samen met zware regenval die twee dagen aanhield. Vanwege de regen konden de eerste volumes van het seizoen niet officieel geplukt worden, waardoor de ceremonie naar binnen verplaatst werd. 



"De regen komt op een ongelukkig moment. We hebben onze klanten op de hoogte gebracht van de vertraging. We kunnen orders pas weer gereed maken als de regen gestopt is," legt Miriam Cutillas van Uvasdoce uit. "De regen heeft onze afzet stil gelegd op het moment dat de vraag weer leek aan te trekken, na een zomer met lage prijzen en een haperende afzet. Op de binnenlandse markt is de vraag naar druiven met pitten erg zwak, wat deels te wijten is aan de overvloedige aanvoer van goedkoop steenfruit."

"Het fruit heeft vooralsnog geen schade opgelopen maar we zullen de komende dagen af moeten wachten wat de gevolgen voor de oogst zullen zijn. Hopelijk blijft het na deze regenperiode koel en gaat het wat harder waaien. Als het echter warm wordt dan kan dit desastreuze gevolgen hebben," legt Miriam uit. 

Het totale volume van de in zakken geteelde druiven wordt dit seizoen op 52 miljoen kilo geraamd en omvat rassen zoals Victoria, Aledo, Ideal, Red Globe en Doña María. 60% van deze druiven is bestemd voor de Spaanse markt. De productiekosten voor de in zakken geteelde druiven zijn hoger maar helaas komt dit niet altijd tot uitdrukking in de uiteindelijke marktprijs," vervolgt Miriam. 

Het druivenseizoen in de Vinalopó Vallei is al in juli begonnen met de pluk van onbedekte druiven, zowel pitloze als met pitten. "We leggen nu de laatste hand aan de pluk van het witte ras Victoria en zullen binnenkort starten met de oogst van Ideal."

Voor meer informatie:
Miriam Cutillas (Hoofd Marketing)
UVASDOCE
Ctra. Monforte-Agost km. 6,9
Partida de las Norias n.º 188
T: +34 965 620 125
M: +34 659670964
info@uvasdoce.com
www.uvasdoce.com
Publicatiedatum: