Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1e prijs: 2000 euro

Prijsvraag ministerie EZ: wie maakt app die jongeren groenten laat eten?

Het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn zetten zich in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit doen zij door bijvoorbeeld innovaties te stimuleren en voorlichting via het Voedingscentrum. De stip op de horizon is dat consumenten de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten en 2 porties fruit (200 gram) eten, conform de Schijf van Vijf. Want 75 procent van de jongeren eet nog te weinig groenten.

App helpt jongeren
Het beïnvloeden van de groente consumptie van jongeren is natuurlijk niet gemakkelijk. Eén van de projecten richt zich daarom op het ontwikkelen van een app of game om de groentenconsumptie onder deze doelgroep te verhogen. Vergelijkbaar met het succes van de app Pokémon Go. Deze app slaagde erin om miljoenen jongeren in beweging te krijgen, die met andere middelen nauwelijks buiten kwamen. Om iets soortgelijks te ontwikkelen, alleen dan met het stimuleren van de groentenconsumptie, schrijft het Ministerie van Economische Zaken een prijsvraag uit. Zij dagen scholieren, studenten, creatieve professionals en app-bouwers uit om een app of game te bedenken die jongeren aanzet om meer groente te gaan eten. De volgende prijzen zijn daar mee te winnen:
 
Prijzen(geld) 
€4.000,- prijzengeld voor de beste ideeën of oplossingen:
1e prijs: 2000 euro
2e prijs: 1000 euro
3e prijs: 500 euro
4e prijs: 300 euro
5e prijs: 200 euro

Realisatiebudget 
Naast het prijzengeld is er ook nog een realisatiebudget van 6000 euro. De top 5 wordt uitgenodigd voor een co-creatiesessie met verschillende stakeholders en experts. Na de sessie wordt bepaald welke concepten (een deel van) het realisatiebudget van 6000 euro krijgen om de ideeën om te zetten in een werkend prototype. De deadline van de wedstrijd is 22 oktober om 23.59 uur. 


Bron: Battle of concepts
Publicatiedatum: