Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China heeft problemen bij pomelo-export

"De regio Pinghe in Fujian is de bakermat van de Chinese pomelo. De pomelo's die hier worden geteeld zijn groot, smakelijk, zacht, sappig en lang houdbaar. Ze staan zowel in China als in het buitenland goed bekend. In vergelijking met vorig jaar is de totale productie van pomelo's in Pinghe toegenomen met 30%. Dit kwam voornamelijk door het goede weer en omdat telers hun productie hebben opgevoerd," zegt Chunxian Wu van Xiamen Juicy Import and Export.

Verpakte pomelo's van Xiamen Juicy Import and Export


Pomelo's

"Het nieuwe exportseizoen voor pomelo's ging begin van augustus van start en zal doorlopen tot januari volgend jaar. De exportprijs komt overeen met die van vorig jaar. De bedrijfskosten zijn echter toegenomen, zoals voor verpakking en logistiek. Het zal daarom duurder worden om de pomelo's op buitenlandse markten te zetten. Veel exporteurs zijn daarom een prijzenoorlog begonnen. Veel bedrijven hebben geen andere keuze dan om met lagere prijzen van het fruit af te komen omdat ze het op de binnenlandse markt niet kwijt kunnen raken. Ook is er genoeg fruit voor handen dat geschikt is voor de export. Daardoor zullen de exportprijzen laag blijven. Deze situatie op de markt speelt al een paar jaren. Onze export zit nog steeds in de problemen."


Vers geplukte pomelo's


Verpakte pomelo's, gereed voor export

"In Pinghe hebben we de beschikking over velden in collectief bezit voor de teelt van pomelo's. Daarnaast hebben we een eigen areaal van 120 hectare, waarvan 50 hectare wordt gebruikt voor rode pomelo's en 70 hectare voor witte pomelo's. Onder ons eigen merk "Juicy" verkopen we 40% van onze pomelo's via traditionele leveringsketens aan supermarkten in Guizhou en Henan. De overige 60% wordt via de haven in Xiamen naar Europa en Canada geƫxporteerd. Verder verwerken we zelf onze producten aan de hand van de wensen van de klant."


Grote, sappige en smakelijke pomelo's uit Pinge

"Terwijl de Chinese markt van klein fruit houdt, heeft de buitenlandse markt de voorkeur voor groot fruit. We produceren nu meer witte pomelo's, omdat de prijs voor rode pomelo's relatief hoog ligt. In vergelijking met witte pomelo's ligt de waarde van rode pomelo's echter hoger en smaakt deze beter. Chinese consumenten in Canada hebben de voorkeur voor rode pomelo's. Het productieseizoen van dit jaar is net begonnen. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe het seizoen zich zal ontwikkelen. We sluiten echter niet uit dat de situatie van 2015 zich opnieuw voor zal doen. In dat jaar was het onmogelijk om pomelo's op de markt te zetten."

Chunxian Wu 
Xiamen Juicy import and export
Phone: +86 159 6081 4638
Publicatiedatum: