Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische appeltelers op zoek naar nieuwe rassen door zachte winters

De steeds zachtere winters dwingt hardfruittelers in bepaalde regio's van AustraliĆ« op zoek te gaan naar rassen die minder afhankelijk zijn van koude uren. 

Uit onderzoek van het Departement van Landbouw in Queensland is naar voren gekomen dat als gevolg van de klimaatverandering tegen 2030 alle hardfruitteeltgebieden zachtere winters met minder koude uren zullen hebben. 

Appel- en perenbomen hebben winterse kou nodig om in het voorjaar weer goed in bloei te kunnen komen. Tuinbouwdeskundige Heidi Parkes heeft met haar team een website met koude uren ontwikkeld om telers van informatie te voorzien om hen te helpen bij het beheer van hun boomgaarden op de korte en langere termijn. 

"Wanneer je kijkt naar de historische gegevens, dan zie je dat het aantal koude uren de afgelopen 50 jaar is gedaald. Wanneer men vooruit blikt naar 2030 en 2050, dan wordt duidelijk dat heel Australiƫ met zachtere winters te maken zal krijgen," aldus Parkes.

Lees verder op abc.net.au
Publicatiedatum: