Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste groei sinds vijf jaar

Citrussector Florida klimt uit dal

Consultant Elizabeth Steger heeft goed nieuws voor de citrussector in Florida. Zij heeft namelijk berekend dat sinaasappeltelers in Florida in het seizoen 2017-2018 een productie van 75,5 miljoen dozen kunnen verwachten. 

Als Steger het bij het rechte eind heeft dan zou dit een groei van 10% betekenen ten opzichte van het sinaasappelvolume van 2016-2017 dat 68,7 miljoen dozen bedroeg. Het zou eveneens het einde betekenen van een periode van vijf opeenvolgende seizoenen met productiedalingen. 

"Stegers raming is positief voor de citrussector in Florida," vertelt Bob Behr van Florida's Natural Growers, één van 's lands grootste leveranciers van sinaasappelsap. "Gedurende de zomer hebben telers al laten weten dat de plantages er veel beter uitzagen en dat de fruitzetting beter was dan in het voorgaande seizoen."

"Ik ben voorzichtig optimistisch dat we als sector weer uit het dal zullen klimmen," vertelt Mike Sparks van Florida Citrus Mutual. "We moeten onze productie weer op het niveau van 100 miljoen dozen zien te krijgen zodat we deze miljardensector (€7,2 miljard), die werk biedt aan 46.000 mensen, weer op de rails te krijgen."

Lees verder op heraldtribune.com
Publicatiedatum: