Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije introduceert nieuwe etiketteringsgids

Het Turkse ministerie van Voedsel-, Landbouw- en Veeteelt heeft een regels mbt de etikettering opgesteld waarin de definities en beperkingen worden uitgelegd met betrekking tot teksten op etiketten om misleiding tegen te gaan.

De gids verbiedt bijvoorbeeld het gebruik van het woord 'echt' op voedseletiketten. En na productlancering moeten er minstens 30 jaar verstrijken voor er over een 'traditioneel' product mag worden gesproken. Het woord 'huisgemaakt' mag niet voor verwerkte voedingsmiddelen worden gebruikt, uitspraken zoals 'met een huisgemaakte smaak' of 'als met een moederhand' mogen weer wel. 'Vers' mag alleen worden gebruikt voor producten die daadwerkelijk vers zijn, bijvoorbeeld voor etiketten op verse fruitsalades die alleen vers fruit bevatten, verse melkproducten met een zeer korte houdbaarheid en ook niet gepasteuriseerd bier. Voor gepasteuriseerde melk mag er 'gepasteuriseerde verse consumptiemelk' worden gebruikt, maar voor UHT- of gesteriliseerde melk mag het woord 'vers' niet worden gebruikt.

Bron: Hurriyet Daily News / Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: