Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geïoniseerde lucht verlengt houdbaarheid gesneden AGF

Verse en versgesneden AGF zijn beperkt houdbaar. Productbederf is veelal het gevolg van bacteriële besmetting gedurende de distributieketen. 

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is de toepassing van niet-thermisch atmosferisch drukplasma voor het wassen en drogen van verse en gesneden groenten en fruit. Onderzoekers van het Leibniz Institute for Plasma Science and Technology hebben onlangs een experimentele set-up gepresenteerd die gebaseerd is op een microgolf plasmabron, die PPA (geïoniseerde lucht) genereert. De methode waarbij antimicrobiële actieve lucht werd toegepast, zou mogelijk bruikbaar kunnen zijn om vers gesneden AGF van zes verschillende ziekteverwekkers te ontdoen. Door deze veelbelovende onderzoeksresultaten en de voordelen die plasma ionisatie te bieden heeft (lage temperatuur, eenvoudig en goedkoop) wordt een scala aan toepassingsmogelijkheden gecreëerd. Non-thermisch plasma zal binnen een paar jaar gebruikt kunnen worden in de voedingsindustrie voor het ontsmetten van rauwe producten zoals appelen, sla, amandelen en meloenen. 
Publicatiedatum: