Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers ontwikkelen voedzame paarse aardappel

Onderzoekers van het Weizmann Instituut in Israël hebben ontdekt hoe zij paarse aardappelen kunnen produceren die betalaïne pigmenten bevatten. 

"De roodpaarse en gele pigmenten bezitten gezonde antioxidatieve eigenschappen en dienen als basis voor de productie van bijvoorbeeld levensmiddelenkleurstoffen. In tomaten die betalaïnen produceren is de antioxidatieve werking 60% hoger dan in gewone tomaten, legt een onderzoeker uit. "Met deze ontdekking kunnen we in de toekomst mogelijk de voedingswaarde van tal van gewassen vergroten."

Betalaïne pigmenten beschermen de plant tegen schimmels die jaarlijks miljoenenverliezen in de tuinbouwsector veroorzaken. Het team van het Weizmann Instituut toonde aan dat de resistentie tegen grijze schimmel met 90% toenam in gewassen die gemodificeerd waren met betalaïne pigmenten. 
Publicatiedatum: