Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappeltelers Idaho zien productie dalen

De aardappelproductie in het belangrijkste aardappelproductiegebied de staat Idaho is aanzienlijk gedaald. In het westen van Idaho zijn telers gestart met het rooien van het vroege ras Russet Norkotah dat bestemd is voor de versmarkt. 

In de hele staat rekenen telers er echter op dat de productie de komende weken bovengemiddeld zal zijn wanneer de belangrijkste fase van het seizoen aanbreekt. Het recordvolume van vorig jaar zal echter niet gehaald worden. Telers vrezen dat de kwaliteit per teeltgebied sterk zal verschillen als gevolg van de aanhoudende hitte van deze zomer. Zij zijn wel optimistisch over de aantrekkende prijzen aangezien het areaal in de staat dit jaar 6.070 hectare kleiner is waardoor er een redelijk volume op de mark zal komen. 

Teler Marty Kearl verwacht dat ondanks de bescheiden eerste volumes er volop tijd is voor de overige productie om verder te groeien. Hij voegt er aan toe dat een aantal telers ook kampt met ziektes. Toch is niet allemaal kommer en kwel laat teler Mike Larsen weten omdat de markt er beter uitziet dan voorgaande seizoenen. "De vraag is goed, zeker van verwerkers," aldus Larsen. 
Publicatiedatum: