Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Orogel boekt 11% groei eerste halfjaar

Orogel-directeur Bruno Piraccini en algemeen directeur Giancarlo Foschi hebben bekend gemaakt dat de omzet van het bedrijf gedurende de eerste zes maanden van 2017 met 11% is gegroeid naar €120 miljoen. 


Persconferentie waar de officiële cijfer gepresenteerd werden

"De groei is aanzienlijk, mede omdat we tijdens de eerste zes maanden van 2016 ook al 10% groei boekten. We maken ons wel wat zorgen over het tweede halfjaar omdat de droogte naar alle waarschijnlijkheid gevolgen zal hebben op de beschikbare volumes."



Ondanks dat de verwerkingsfaciliteiten van Orogel over het hele land verspreid zijn, heeft de droogte in heel Italië problemen veroorzaakt. In augustus wordt er van oudsher gezaaid. Dit jaar hebben we dit echter uit moeten stellen vanwege de waterschaarste of omdat de bodem niet zaairijp gemaakt kon worden. Dit geldt met name bladgroenten, zoals spinazie, bieten en witlof, maar ook voor gewassen als sperziebonen."


Nieuwe Orogel faciliteit in aanbouw in Cesena

"Ondanks de lagere volumes denken we niet aan importeren. We mogen onze doelstelling niet verloochenen en dat is de consument een product van Italiaanse bodem leveren. We zullen over minder product beschikken en dus ook minder afzetten maar onze relatie met de klant blijft het belangrijkst."



Orogel boekt tegenwoordig ook succes in het jamschap, een categorie die al met 23% groeide. De volumes zijn nog bescheiden, rond de 3.000 ton, maar nemen voortdurend toe. Orogel heeft besloten zich te richten op premium en biologische productlijnen en met succes want de eerste zendingen zijn al naar de Verenigde Staten onderweg. Orogel vermarkt zijn jam onder de merknaam 'Marcella'. 

Contact: 
Gruppo Fruttadoro Orogel
Via Dismano 2600
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 3771
Email: info@orogel.it
Web: www.orogel.it
Publicatiedatum: