Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pootgoed sorteerlijn DT Dijkstra

"Veel product voor en na het sorteren bufferen"

Onlangs heeft DT Dijkstra een compacte pootgoed­sorteerlijn opgeleverd bij Geerligs in Anna Paulowna. Deze lijn is verkocht door Prinsen Agricultural & Handling Solutions Emmeloord. De intensieve en optimale samenwerking tussen de verschillende partijen heeft geresulteerd in een compact opgebouwde bunkerinstallatie, geheel naar de wens van de klant.

Maatschap Geerligs

Maatschap Geerligs wordt gerund door Dirk en Henk Geerligs. Zij verbouwen naast suikerbieten, granen en graszaad ook 50 ha pootgoed. Daarnaast hebben zij een eigen opslag. Het pootgoed wordt door beide broers in de winter­periode gesorteerd, uitgelezen en in kisten, zakken of big bags klaargezet voor aflevering of eigen gebruik. "Wij gebruikten voor het sorteren al jaren een DT Dijkstra AT2/5 sorteermachine", vertelt Henk Geerligs. "Deze machine is zeer betrouwbaar en heeft lage operationele kosten. Echter, de ruimte die de oude installatie in beslag nam in de schuur was groot, want alle compo­nenten waren achter elkaar geplaatst.
In de afgelopen jaren hebben we ook geïnvesteerd in een automatische Van Hees Machinery kistenvulenleegmodule met stapelaar en ont­stapelaar. Deze wilden we ook gaan gebruiken bij het sorteren. Daarnaast zijn er modules zoals een zakkennaaistraat en een palletiseermachine bijgekomen. Dit alles maakte dat de huidige opstelling van de sorteerinstallatie niet langer voldeed aan onze wensen."

Efficiënt

De combinatie van de DT Dijkstra bunkerinstallatie en de VHM kistenvulenleegmodule met kistenmagazijn creëert een zeer efficiënte installatie. "We kunnen veel product voor en na het sorteren bufferen. Hierdoor kan ik samen met mijn broer alle partijen sorteren, waarbij 1 persoon in de leeskamer zit en de andere zorgt voor aan en afvoer" legt Henk uit.

Minimale footprint
"Onze wensen hebben wij met Prinsen en DT Dijkstra besproken. Zij kwamen met meerdere oplossingen, uitgewerkt in een 3D-tekening. Hierdoor konden wij een goed beeld krijgen van de voor en nadelen van de verschillende oplossingen. We hebben meerdere keren met DT Dijkstra om tafel gezeten om de mogelijkheden te bespreken. De aanpassingen werden steeds verwerkt in 3D-tekeningen. Deze aanpak beviel ons goed en gaf ons de mogelijkheid de juiste keuzes te maken." Uiteindelijk is er gekozen voor een installatie met 5 bunkers, waarboven de RT 2/5 sorteermachine is geplaatst. Deze is uitgerust met frequentieregeling voor de instelling van schudsnelheid en hydraulische zeefklemsysteem voor het snel en eenvoudig wisselen van de zeven. Achter de sorteermachine is een verdeelband geplaatst. Door toepassing van verstelbare geleidingen zijn er diverse keuzes voor het gebruik van de bunkers. Voor de sorteermachine is een egelband geplaatst."Met deze installatie zijn wij klaar voor de toekomst en kunnen we op een efficiënte manier sorteren" aldus Henk. "Wij zijn zeer tevreden over de
samenwerking met DT Dijkstra en verwachten dat deze relatie nog jaren zal standhouden."


Publicatiedatum: