Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanaf 1 september

Verbod op eenmalige plastic tassen in België

In het Brusselse gewest is het vanaf 1 september verboden om plastic zakken voor eenmalig gebruik weg te geven. Vanaf 1 september 2018 geldt dat ook voorde overige plastic zakjes bestemd voor het verpakken van koopwaren, zo meldt Federatie Voedingsindustrie (Fevia).

Het verbod geldt voor alle kleinhandelaars, alle openbare verkooppunten, ongeacht hun oppervlakte, ongeacht of ze gespecialiseerd zijn of niet en overdekt zijn of niet, laat Fevia weten. Dit heeft betrekking op de plastic zakken voor eenmalig gebruik, met of zonder handvatten, de zogenaamde kassazakjes of de zakjes die bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verpakken van in bulk verkochte voedingswaren met uitzondering van de herbruikbare plastic draagtassen en plastic zakjes die nodig zijn voor hygiĆ«nedoeleinden of om het behoud of de veiligheid van bepaalde producten te verzekeren waarvoor geen gepaste alternatieven bestaan. 

Het verbod is van toepassing op de wegwerptassen die op zowel de markt als in de supermarkt te verkrijgen zijn. De plastic tassen waarin groenten en fruit verpakt worden, zijn pas vanaf volgend jaar september verboden.


Bron: Fevia

Publicatiedatum: