Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Contrain bijna 20 jaar actief op Nederlandse arbeidsmarkt

Volgens een rapport van GUS [Poolse Centrale Bureau voor de Statistiek], verbleven tegen het eind van 2015 112 duizend Polen in Nederland. Er wordt geschat dat er tegenwoordig ongeveer 150 duizend Poolse burgers in Nederland zijn. De gegevens bevatten alleen geregistreerde personen, dus alleen diegenen die sofi/BSN-nummer hebben. Daarom kan het daadwerkelijke aantal Polen dat in Nederland werkt nog flink hoger liggen.

Werk in Nederland en groenten- en fruitmarkt
Nederland staat op de vierde plaats van de lijst van 's werelds grootste exporteurs van verse groenten en fruit. Maar in het geval van export van verse groenten is Nederland wereldleider. De meest recente cijfers tonen aan dat Nederland in 2015 7,356 miljoen ton van groenten en fruit heeft geëxporteerd, waarvan 4,436 miljoen ton de export van groenten (gegevens van FAMMU [Orgaan voor de Controle van Buitenlandse Landbouwmarkten] /FAPA [Stichting van Bijstandsprogramma's voor Landbouw]) is. Nederlanders exporteren vooral ui, rode biet, wortelgroenten, tomaten, wortel, prei, champignons. Zo'n hoge export van groenten en fruit vereist veel arbeidskracht. De behoefte aan arbeiders stijgt vooral tijdens de zomerperiode. Het kweken van de gewassen in kassen biedt de mogelijkheid om het hele jaar door te werken. Er is werk voor fulltimers en parttimers. In de praktijk zie je dat seizoenarbeid is een uitstekende optie is voor vrouwen en jongeren (studenten en leerlingen), die een baan zoeken voor vakantie.

Populaire tuinbouwbranche in Nederland
De tuinbouwbranche vereist meestal geen bijzondere kwalificaties of kennis van een vreemde taal. In Nederland is het werk bij bloemen (tulpen en lelies) die op de vollegrond gekweekt worden, zeer populair. Dit seizoen valt in april, mei en augustus/september. Nederland staat ook bekend om de teelt van aardbeien en andere fruit (pruimen, appels, peren). Er wordt ook gezocht naar werknemers voor de oogst van groenten; kool, broccoli, aardappelen, bloemkolen, tomaten, paprika.

Contrain Uitzendbureau
Sinds 1998 is Contrain actief op de Nederlandse uitzendmarkt. Zij zijn een NEN 4400-2 gecertificeerd bureau en werken niet alleen samen met Poolse bedrijven, maar ook met bedrijven in andere Europese landen. Inmiddels hebben al meer dan 10.000 medewerkers aan zich verbonden. Ze worden al jaren positief beoordeeld door de Europese autoriteiten. Dat is een teken dat er gewerkt wordt volgens de geldende wet- en regelgeving. Dat wekt vertrouwen met als gevolg dat er ieder jaar een toename te zien is van het aantal bedrijven dat met hen wil werken.

Alle Contrain-uitzendkrachten hebben een vast contactpersoon. De regiomedewerkers zijn in Nederland om hen te helpen waar nodig. Zij verwelkomen de mensen op plaats van bestemming en begeleiden hen naar de huisvesting. Ook helpen zij hen bij het verkrijgen van een burgerservicenummer (BSN). Ze zorgen voor fietsen en doen hun best om de mensen te laten voelen dat wij betrokken zijn en ze er niet alleen voor staan.

Voor meer informatie:
Contrain Sp. z o.o.
Contrain
ul. 3 Maja 14a
93-408 Łódź
T: +48 42 683 74 20
T: +48 42 680 45 85
E: sales@contrain.pl
www.contrain.nl
Publicatiedatum: