Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kwaliteit even goed als ingevlogen product maar lagere prijs"

Spaans mangoseizoen start 15 dagen eerder

In Malaga staat het mangoseizoen voor dedeur en een aantal telers heeft de eerste volumes zelfs al geplukt."Onze mango's komen vanaf 2 september op de markt," laat José AntonioAlconchel van Alcoaxarquía weten. 

 

De teler legt uit dat het seizoen vijftiendagen eerder dan gebruikelijk is aangebroken vanwege de zachte winter diegezorgd heeft voor een goede zetting van het fruit. Ook de kwaliteit zal ditseizoen zeer hoog zijn, met een goede kleuring en uniforme kalibers, waarbij demiddelgrote maten overheersen," licht José Antonio toe. 

"De productie zal niet erg groot zijn omdathet een beurtjaar is, wat kenmerkend is voor deze sector. Tegelijkertijd zijner nieuwe plantages productief geworden wat de lagere volumes deels zalcompenseren. We verwachten in de sector als geheel een productietoenametussen de 10% tot 15%."

"Aangezien het fruit eerder op demarkt zal komen dan verwacht, hebben we de programma's met onze retailklanten ookmoeten vervroegen maar deze hebben zich zonder problemen aangepast,"vervolgt José Antonio. "Onze Europese klanten kijken reikhalzend uit naarSpaanse mango's. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van overzeese mango's maar de prijs is concurrerender."

Alcoaxarquía vermarkt uitsluitend mango'svan Spaanse origine, zowel uit conventionele als biologische teelt, en danvooral van het ras Osteen. Het fruit wordt naar markten zoals Duitsland,Frankrijk en Scandinavië geëxporteerd, Dit jaar heeft Alcoaxarquía eenopslagfaciliteit geopend die exclusief bestemd is voor het verwerken en verpakken van biologische producten. 

Voor meer informatie:

José Antonio Alconchel
Alcoaxarquía Bio
Calle Velázquez numero 23
Polígono industrial la mata. 29700 Vélez-Málaga. SPAIN
T: +34 951 33 39 34 
joseantonio@alcoaxarquia.es
www.alcoaxarquia.com

Publicatiedatum: