Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Importeur NGK Trading: "Situatie India stabiel"

Voedselvoorziening Zuid-Azië in gevaar

Tholen - Het dodental van de overstromingen in India, Nepal en Bangladesh is ondertussen al opgelopen tot boven de 1000 mensen. De regen heeft heel veel weggevaagd en de situatie is dramatisch. Veel dorpen die overstroomd zijn, zijn alleen bereikbaar per boot.

Stabiele situatie
Volgens Gagan Kumar Khosla van het bedrijf NGK Trading uit India is de situatie bij hun in Haryana, vlakbij New Delhi, momenteel vrij stabiel. "Dit betekent dat de AGF-prijzen en handel vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar. In sommige staten was er overmatige regenval en daar is de groentenproductie beschadigd. Momenteel zijn er tekorten van tomaten en daarnaast is er ook een uientekort op komst. Tomatenprijzen zijn 50% gestegen en uien ongeveer 20%." Volgens hem is de logistiek primitief in de verschillende delen waar veel wateroverlast is. "Momenteel is het Oosten van India met name geraakt. In juli was dit Centraal India. Door de overstromingen werden toen de leveringen aan de markten verstoord."

Gagan geeft aan dat het steenfruitseizoen bijna is afgelopen. "Telers worstelden met de productie en de kwaliteit. Momenteel worden de appelen geoogst en men verwacht een iets kleinere krop door hagelschade. De mango-oogst is ten einde." NGK Trading is een imortbedrijf. "Het Washington appelseizoen is bijna voorbij en er is nu een tekort aan peren en goede citrus. Ook het Washington kersenseizoen is bijna afgelopen, maar dit verliep zeer positief.

Bangladesh: Voedselvoorziening in gevaar
In Bangladesh zijn meer dan 200.000 mensen geraakt en daar wordt voedselhulp op afgestuurd. Omdat er veel landbouwgrond is verwoest heeft de Verenigde Naties gemeld dat de voedselvoorziening voor langere termijn in gevaar is. Verliezen van gewassen is vrij 'normaal' voor telers in Zuid-Aziƫ. Elk jaar, tussen juli en september, zijn er wel overstromingen. Maar dit keer is het extreem. Men schat dat er ruim 10.000 hectare land is weggevaagd en ongeveer 600.000 hectare beschadigd door het water, meldt het rampenministerie.