Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alberta uien: late start van het seizoen

Net als voor veel telers lopen de Alberta uien achter met de oogst. De late start is het gevolg van het droge weer. Mike Soufan, van Freestone Produce Inc, Calgary: "We hebben hier twee maanden geen regen gehad. We verwachten de uien meestal binnen de eerste 10 dagen van september.



Freestone Produce, die normaal gesproken Alberta uien gebruikt, heeft nu gekozen voor uien uit Washington. De oogst van lokale uien zullen waarschijnlijk pas rond 25 september beginnen. Voorheen hadden ze ook uien uit Californië maar het probleem daarmee is dat ze een dunnere schil hebben dan die uit Washington.

Vraag blijft komen
Ondertussen blijft de vraag naar uien in de regio hoog. Calgary is een etnische gemeenschap waardoor er een vrachtwagenlading per week doorheen gaat. Ondanks de hoge vraag zijn de prijzen laag voor uien uit Washington. Soufan: "Ik denk dat de prijs uit Washington komt. We krijgen ongeveer 10 e-mails per dag van mensen die ons uien aanbieden. Een paar weken geleden was de prijs €7,21 ($8,50)/zak. Deze week is dat € 6,36 ($7,50) per zak.

Voor meer informatie:
Mike Soufan
Freestone Produce Inc.
Tel: +1 403-248-4466
mike@freestoneproduce.com

freestoneproduce.com/

Publicatiedatum: