Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seizoen bij Wilkofruit komt los

"Vraag naar Turkse vijgen groeit jaarlijks"

Tholen - Het Turkse vijgenseizoen ging twee weken geleden van start, maar begint nu los te komen. "Het grote vijgengebied Bursa is deze week in productie gegaan, dus er komt meer volume aan. De kwaliteit is zeer goed. De vijgen zijn stevig en hebben een hoge brix", vertelt Jan Willem Arts van Wilkofruit. "Daarnaast is alles GlobalGAP-gecertificeerd en voldoen de vijgen aan de hoogste eisen."



Hij geeft aan dat ze veel verwachten van het vijgenseizoen dit jaar. "We werken goed samen met onze leverancier, het Turkse bedrijf Finkum. Dit is al jarenlang een goede partner. Daarvan zullen we een deel van de productie verdelen. Meerdere malen per week hebben we verse aankomsten." Volgens Jan Willem is de vraag erg goed. "Dit resulteert in hoge prijzen. Dit is normaal voor het begin van het seizoen. De belangrijkste afnemers van de Turkse vijgen zijn supermarkten en bedrijven op groothandelsmarkten. We zien trouwens een stijgende vraag. Elk jaar wordt de afname van dit product groter.



Piek binnen enkele weken

De piek van het Turkse vijgenseizoen wordt binnen enkele weken verwacht en het product is tot eind oktober beschikbaar. De vijgen worden verpakt in de standaard 1.6 gelegde verpakking en in de verpakte 6x4 en 10x500. Weekprijzen en programma's gaan in overleg. Verder import Wilkofruit sultana druiven in 5 en 7 kg en granaatappels uit Turkije.

Voor meer informatie:
Wilkofruit b.v.
Office :+31(0)765244453
Cell : +31(0)651462063
Skype: jan.willem.arts
Janwillem@wilkofruit.com
www.wilkofruit.nl