Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijven werken samen met Amerikaanse IBM blockchain-producent

Dole en Driscoll's volgen fruit met blockchain voor betere voedselveiligheid

Een groep toonaangevende bedrijven in de wereldwijde voedselketen heeft vandaag een belangrijke blockchain-samenwerking met de Amerikaanse IBM blockchain-producent aangekondigd om het consumentenvertrouwen verder te versterken in het wereldwijde voedselsysteem. Bedrijven zoals Dole, Driscoll's, Unilever, Golden State Foods, Kroger, McCormick en Company, McLane Company, Nestlé, Tyson Foods en Walmart doen daaraan mee en kunnen hun producten van het begin tot het einde volgen. Op die manier proberen de organisaties de voedselveiligheid aan te pakken.


Dankzij blockchain is het product van het begin tot het einde te volgen.

Ziektes sneller opsporen
Blockchain-technologie kan worden gebruikt om de traceerbaarheid van voedsel te verbeteren door vertrouwde informatie te verstrekken over de oorsprong en de staat van de producten. Het volgsysteem biedt volgens het Amerikaanse bedrijf de transparantie die nodig is om ervoor te zorgen dat de oorsprong van voedsel veilig is voor de consument, omdat jaarlijks wereldwijd ongeveer 400.000 mensen sterven door voedsel dat besmet is, zo geeft de organisatie aan. Wanneer er een ziekte of besmetting voorkomt, kan het weken duren om het precieze punt van de besmetting te identificeren, waardoor verdere ziektes, inkomstenverliezen en voedselverspilling het gevolg van kunnen zijn. Bij papaja duurde het recentelijk nog twee maanden om de teeltgrond van de met salmonella besmette papaja's op te sporen, is te lezen in het persbericht van het Amerikaanse bedrijf. 

Bron: IBM
Publicatiedatum: