Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oron Ziv van Befresh Europe:

Tevredenheid over Israëlisch mangoseizoen

Het Israëlische mangoseizoen is in volle gang. Volgens Oron Ziv van Befresh Europe zal de oogst van de vroege rassen de komende twee weken al afgerond zijn. De latere rassen, zoals de Kent en Keitt, zijn ook al beschikbaar en dit duurt ongeveer tot eind september. 



Befresh Europe, dat is gevestigd in Israël, exporteert voornamelijk vruchten naar Europa en Rusland. Hierbij gaat het om granaatappels, dadels, citrus en avocado's. Voor de granaatappels is het nu de derde week van verscheping. Oron, van Befresh Europe: "Voor zowel de mango's als ook de granaatappels is het een goed seizoen geworden. Juli en augustus zijn altijd wat tragere maanden op het gebied van verkoop en transport. Dit komt door de vakanties in Europa."



Medjool
Ze exporteren ook dadels waarin de concentratie ligt op de Medjool variaties. Dit seizoen start ongeveer over twee weken. Oron: "Hierbij richten wij ons op de supermarkten ook al is het geen makkelijke markt om in door te breken. Er kan een tijd komen dat er een overschot in het aanbod van deze vrucht zal zijn omdat er veel landen zijn die dadelbomen planten. Maar het is zo dat het maximaal tien jaar duurt voordat deze vrucht klaar is om geoogst te worden."

Tekort aan avocado's

"Wat citrus betreft begint het seizoen met het exporteren van Red pomelo begin september, en twee weken later, Red grapefruits. Hier wordt niet veel concurrentie verwacht omdat de landen van het zuidelijk halfrond het hele seizoen al een tekort hebben. Nog dramatischer is het tekort aan avocado's. Vooral van Hass is er een stuk minder. Ik denk niet dat dit komt door de hitte die er was in andere delen van de wereld omdat het lang zo erg niet was als in Israël."

Voor meer informatie:
Oron Ziv
BeFresh Europe Ltd.
Tel: +972 4 619 1736
oron@befreshcorp.net
www.befreshcorp.com
Publicatiedatum: