Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Litouwen en China versterken betrekkingen

De Chinese vicepremier Yu Xinrong heeft op 14 augustus 2017 een ontmoeting gehad met de Litouwse vicepremier van Landbouw Rolandas Taraškevičius in Vilnius, Litouwen. Ze hebben gesproken over het versterken van de bilaterale samenwerking op het gebied van teelt. 



Vicepremier Yu zei dat de laatste jaren grote successen zijn bereikt in de samenwerking. Beide landen hebben verbeteringen gezien in het gebied van economie, groei van landbouw en een verbeterde samenwerking. China steunt Litouwens wens om de 13e Agro-trade and Economic Cooperation Forum tussen China en Centraal Europese landen (CEECs) te hosten in 2018 en wenst ze veel succes om de samenwerking tussen China en CEEC landen mogelijk te maken. 

Vicepremier Yu zei dat China en Litouwen zich klaar moeten maken voor multilaterale mechanismes, zoals "16+1" (China-CEECs) en de Belt and Road Initiative om zowel de bilaterale als multilaterale samenwerking in de landbouwsector te stimuleren. 

Mr. Taraškevičius liet weten het helemaal eens te zijn met vicepremier Yu en zei dat de twee landen elkaar goed aanvullen in de handel met uitstekende mogelijkheden voor verdere samenwerking. Litouwen is dan ook zeer bereid om samen te werken met China om met verdere samenwerking nog meer resultaten te bereiken. 

 

Na de ontmoeting hebben beide partijen de Act Plan on Agricultural Cooperation 2018-2020 tussen het ministerie van Landbouw van China en dat van Litouwen getekend. 
Publicatiedatum: