Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

First Fresh exporteert eerste kaki's naar China

Nieuw-Zeelandse kaki's hebben onlangs toegang tot de Chinese markt gekregen en het bedrijf First Fresh heeft vorige week zijn eerste volume per luchtvracht naar deze markt verzonden. Het fruit ligt inmiddels in het winkelschap. 

Ian Albers van het in Gisborne gevestigde bedrijf vertelt dat de importvergunning op 11 augustus rond was. "Vorige week donderdag hebben we het eerste fruit verzonden en de inklaringsprocedure verliep probleemloos."

Aangezien het Nieuw-Zeelandse seizoen al ver gevorderd is, doet First Fresh het rustig aan. "Het is al laat in het seizoen en we willen geen concessies aan onze kwaliteit doen. We zenden daarom kleine volumes per luchtvracht. We moeten ook een inschatting van de vraag maken. Ondanks dat de kaki ook in China wordt geteeld en geconsumeerd, wordt het fruit op deze markt doorgaans gegeten wanneer het zacht is. In Nieuw-Zeeland daarentegen wordt een knapperige bite meer op prijs gesteld."

First Fresh heeft een sterke partner in Shanghai waarmee de teler al vier jaar lang samenwerkt. Het is een gespecialiseerd marketingbedrijf. Evenals andere uit Nieuw-Zeeland geïmporteerde fruitsoorten zullen ook de kaki's als premiumproduct worden vermarkt in China. Ze zullen te koop zijn bij de betere retailketens en online winkels. 




First Fresh is ook bekend vanwege zijn Meyer citroenen. Albers vertelt dat het een uitstekend seizoen was met een volume van 1.200 ton, wat meer is dan vorig jaar. "De productie zal verder groeien omdat onze nieuwe boomgaarden hun volle productiepotentieel bereiken. De Verenigde Staten, Japan en China zijn onze belangrijkste markten en zijn dit jaar erg sterk geweest."

First Fresh zal dit jaar aanwezig zijn op de Asia Fruit Logistica, Hal 5c, stand N-61

Voor meer informatie:
Ian Albers
First Fresh
Tel: +64 6 8692132
E-mail ian.albers@firstfresh.co.nz
http://www.firstfresh.co.nz
Publicatiedatum: