Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Achacha sterk in opkomst op internationale markt

Achacha, een exotische fruitsoort die oorspronkelijk uit het Amazonegebied komt, wordt in Guatemala geteeld en sinds dit jaar naar vele landen over de hele wereld geëxporteerd. Het is een nieuwe tak van export omdat geen enkel land er tot nu toe in geslaagd is dit product op de internationale markt te introduceren. 

Prime Tropics uit Guatemala is het eerste bedrijf dat een GlobalGAP-certificering voor deze fruitsoort heeft ontvangen. Het bedrijf bezit een areaal van 70 hectare dat gewijd is aan de teelt van achacha, waarvan het seizoen van mei tot augustus loopt. Edilson Hernández legt uit dat zijn bedrijf de grootste producent en exporteur van deze exoot is en eveneens over het grootste areaal beschikt. 

"Dit jaar is het seizoen goed verlopen omdat het ons voor de eerste maal is gelukt om het fruit naar internationale markten te exporteren. We hebben volumes naar Londen, Hong Kong en Canada geëxporteerd, evenals een proefzending naar Nederland, en met goede resultaten. We verwachten dat onze exportvolumes volgend jaar zullen stijgen omdat onze plantages dan hun productiepiek bereiken en we dus een groter volume beschikbaar zullen hebben."


Edilson Hernández denkt dat het fruit zijn succes dankt aan zijn exotische kenmerken, uitmuntende smaak en heerlijke aroma. "Het is de perfecte combinatie. De achacha heeft een intens gele kleur, geeft een heerlijke geur af en de vlezige textuur maakt de vrucht zeer aangenaam om te eten."


Het bedrijf Prime Tropics teelt exotisch fruit en produceert naast achacha ook ramboetan, die met name voor de Verenigde Staten bestemd zijn. Dit seizoen zijn er ook een aantal belangrijke orders naar Nederland verzonden. Het bedrijf teelt tevens mangosteen en zal vanaf volgend jaar ook fingerlimes op de markt brengen. Al deze exoten kunnen zich verheugen in een groeiende vraag op de internationale markt en maken hierdoor voor Prime Tropics de weg vrij om zijn positie wereldwijd te versterken. 

Voor meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
Guatemala
E: deddyhl@hotmail.com
T: (502) 57000052
Publicatiedatum: