Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honderdduizenden hectare beschadigd door overstromingen Zuid-Azië

Tholen - Nepal, India en Bangladesh zijn vanaf half augustus zwaar geraakt door overstromingen. Deze zijn ontstaan door moessonregens. Volgens de laatste berichten zijn er al 700 doden door dit natuurgeweld. Meer dan 16 miljoen mensen zijn getroffen. Er zijn ook veel landbouwgronden geraakt, maar een compleet beeld van de schade is er nog niet.



Schade loopt op

In Bangladesh en Nepal staat meer dan een derde van het land onder water. In India is met name de regio Bihar ondergelopen. Bihar is de grootste producent van groenten en op de één na grootste producent van fruit in India. Ongeveer 80% van de bevolking is actief in de landbouw. Belangrijke groenten en fruit zijn litchi, mango, ananas, bloemkool en kool. De districten die daar het meest zijn geraakt zijn Araria, Katihar, West-Champaran en Sitamarhi. Er wordt gezegd dat in Bihar al meer dan 700.000 hectare met gewassen zijn vernietigd. Prijzen in de supermarkten lopen op door tekorten en omdat er weinig vervoerd kan worden. Veel wegen zijn onbegaanbaar.

106 miljoen euro

Volgens een recent verslag van het ministerie van Landbouw van Nepal is er al een schade in de Terai district van ruim 8 miljard rupee. Dat is ruim 106 miljoen euro. Het ministerie verwacht dat de schade voor Nepal nog veel groter zal worden, aangezien er meer districten zijn geraakt en delen zijn weggevaagd. Als het gaat om groenten is in de Tarai bijna 17.000 hectare beschadigd. Er kan bijna niets worden vervoerd door de slechte wegen. Momenteel is het Ministerie bezig met een plan om telers te steunen.

Rampgebieden in kaart
Vanwege de aanhoudende regen vreest het Rode Kruis dat de situatie in Zuid-Azië verder verslechtert. Het Rode Kruis zoekt mensen die via internet rampgebieden in kaart kunnen brengen. Veel rampgebieden zijn nog niet goed in kaart gebracht. Klik hier als je daarmee wilt helpen.