Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twintig jaar Bio Tropic

BioTropic viert haar twintigjarig jubileum: twintig jaar geleden kwam namelijk de eerste zeecontainer in Duisburg aan met biologische bananen uit de Dominicaanse Republiek.

Al snel hierna volgden biologische groenten en fruit uit de hele wereld van appelen tot aan avocado's en van mango's tot aan citroenen. Het inkopen van biologisch fruit bij betrouwbare bronnen was het idee van de BioTropic-oprichters en huidige aandeelhouders Hubert Bois Naturkost, Naturkost Elkershausen en Terra Naturkost. BioTropic is inmiddels in zeven landen vertegenwoordigd om optimaal ter plekke te kunnen handelen: Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italiƫ, Spanje, Costa Rica en in de Dominicaanse Republiek.


Biobananen van BioTropic in de Dominicaanse Republiek


Het grootste deel van de BioTropic-producten van overzee belandt na een scheepsreis in de Nederlandse haven van Rotterdam. Van daaruit worden ze verdeeld over klanten in heel Europa. De biobananen maken voor de verkoop nog een reis naar de BioTropic-hoofdvestiging in Duisburg. Daar worden ze in eigen, speciale rijpingskamers op de gewenste geelgroene kleur gebracht. In dit jubileumjaar breidt BioTropic de rijpingskamers uit voor het rijpen van avocado's en mango's. Daarnaast komt er een sorteerinstallatie die het fruit kwalitatief beoordeelt.
Publicatiedatum: