Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruanen kiezen de groene avocado

In Peru kiezen de consumenten voor de groene avocado, zoals de Fuerte, die samen met de Hass de meest voorkomende soort is. Het land heeft 23.279 hectare gewijd aan avocadoteelt met een gemiddelde opbrengst tussen de 12 en 15 ton per hectare. 

Dit alles staat in een recent rapport van het ministerie van Landbouw in de VS (USDA). Volgens dit rapport vindt de meeste avocadoproductie van Peru plaats in de regio La Libertad en in Lima, die samen meer dan 40% van de productie uitmaken. Elke soort heeft zijn eigen markt. Bijna de hele oogst van Hass (95% van de totale productie) is bestemd voor export, terwijl de Fuerte voornamelijk op de binnenlandse markt blijft. De binnenlandse markt verbruikt per jaar 170.000 ton avocado's. Per hoofd is dat een gemiddelde van ongeveer 5 kilo per jaar. 

Bron: agraria.pe
Publicatiedatum: