Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappeloogst in België toch groter dan geraamd

Tholen - Het leek erop dat er door de droogte minder aardappelen zouden komen dit seizoen in Belgiƫ, maar het zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon een goede oogst worden. "De weersomstandigheden de afgelopen tijd hebben meegezeten. Er was een goede afwisseling van regen en zon. De problemen die er waren met de droogte, waren vrij plaatselijk. In het binnenland lagen de rendementen toch hoger dan verwacht. Die lijn trekt zich ook door naar de late oogst", vertelt een Belgische handelaar.

De marktstemming is momenteel niet zo positief. "Door deze nieuwe inzichten en de lagere vraag is de prijs gezakt. Eind juli was het nog 15 cent, maar ondertussen is deze bijna gehalveerd. We spreken dan van de prijzen af land. Dat is vrij laag voor een vroege aardappel."

Hij geeft aan dat er weinig gebeurt in de handel. "Er is wel wat export naar Afrika, maar de concurrentie is groot. In Europa kun je momenteel eigenlijk geen aardappelen kwijt." Hij geeft aan dat het een vreemde situatie is waarin ze zich bevinden. "Tegen alle prognoses in, loopt het toch weer anders. Het is ontzettend onvoorspelbaar in de aardappelen. Verbetering in de markt lijkt er nu niet echt aan te komen. Minder volumes krijgen we alleen nog door extreem weer."