Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Euro mogelijk na enkele maanden meer waard dan het Britse pond'

De euro is hard op weg meer waard te worden dan het Britse pond. Volgens grote banken is het een kwestie van tijd tot de Britse munt in waarde wordt voorbijgestreefd door de euro. Volgens Morgan Stanley zal dit in het eerste kwartaal van volgend jaar al gebeuren. De euro zal dan in vergelijking met het huidige niveau 12 procent aan waarde moeten winnen.

HSBC voorzag eerder al dat het pond en de euro nog dit jaar evenveel waard zouden worden en houdt vast aan die voorspelling. Analisten van andere banken sluiten een gelijk niveau van de munten eveneens niet uit. Sinds begin 2017 heeft de euro ruim 6 procent aan waarde gewonnen ten opzichte van het pond onder meer geholpen door de aantrekkende economie en speculaties over het afbouwen van het steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) later dit jaar. Het pond wordt daarbij juist weer goedkoper door de onzekerheid rondom de onderhandelingen over de Brexit. Dit doet de Britse economie geen goed.
Publicatiedatum: