Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toch kleinere Poolse uienoogst?

Het Polish Central Statistical Office (GUS) meldde dat de uienteelt van Polen mogelijk zou toenemen. De Poolse telers geloven op dit moment echter dat de oogst duidelijk zal dalen. Dit meldde APK-Inform: Vegetables and Fruits, waarbij ze de website van FreshMarket citeerden. Volgens de vroege ramingen van de experts zouden uien het enige gewas zijn dat zou groeien. Analisten van de Department raamden dat de oogst 655.000 ton uien zou opleveren, vergeleken met de 651.000 ton uien die in 2016 geoogst werd.

Op dit moment verwachten uientelers echter dat de oogst lager zal zijn dan vorig jaar vanwege de ongunstige weersomstandigheden tijdens de tweede helft van de zomer. Door de hevige regenval is er veel vocht, waardoor er enorm veel schimmelziektes verspreid worden. De situatie verslechterde nog meer door de hagel. Telers melden dat de opbrengst aanzienlijk zal dalen. In sommige gevallen wordt er niet eens 30 ton per hectare behaald.

Publicatiedatum: