Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse avocado's krijgen toegang tot Amerikaanse markt

De grootste afzetmarkt ter wereld heeft haar deuren geopend voor avocado's uit Colombia. De Colombiaanse minister van Handel, Industrie en Toerisme, Maria Claudina Lacouture, is van mening dat deze markt Colombia veel kansen biedt. In 2016 importeerden de Verenigde Staten voor ongeveer €1,7 miljard aan avocado's, waarvan 90% uit Mexico. 

Door het openen van deze markt kunnen producenten en exporteurs hun exportvolume Hass avocado's mogelijk verdubbelen. Tot aan juni van dit jaar exporteerde Colombia voor €21,5 miljoen aan avocado's, die vrijwel uitsluitend op de Europese markt afgezet werden. 

Juliana Florez van AguaHass Colombia reageert op dit geweldige nieuws. "Het is interessant en tegelijk schokkend nieuws. We proberen namelijk al 10 jaar lang toegang tot de Amerikaanse markt te krijgen. Nu we hierin zijn geslaagd, zal dit zeker leiden tot grotere buitenlandse investeringen die grotere mogelijkheden voor telers zullen scheppen. Er zullen nieuwe plantages ontstaan waardoor de werkgelegenheid op het platteland zal toenemen. Investeringen in land verdienen hierbij de voorkeur, niet alleen omdat deze bijdragen aan verdere regionale ontwikkeling maar ook omdat hierdoor de levensstandaard van honderden gezinnen zal verbeteren. 


Juliana voegt er echter aan toe dat Europa de voornaamste afzet- en doelmarkt zal blijven. "We hadden toegang tot deze markt toen we met de teelt begonnen en we willen onze relaties op deze markt niet in de steek laten omdat zij altijd in ons geloofd hebben."

Volgens Juliana zal Mexico de grootste leverancier aan de Verenigde Staten blijven. "We zijn een jong herkomstgebied en we moeten nog aantonen dat we al een jaar lang geen plagen op onze plantages hebben, en al vier maanden niet op omliggende plantages (in een omtrek van 1 km)," vervolgt zij. Colombia moet vijf fases doorlopen in het Hass avocado toelatingsproces tot de Amerikaanse markt:

1. Keuze van teeltlocaties en bufferregio's
2. Beschrijving van het buffer tellingsgebied
3. Diagnose van de buffergebied voor plagen: Aan- afwezigheid
4. Beheer en bestrijding van quarantaine plagen op commerciële en niet-commerciële teeltlocaties en tuinen
5. Maandelijkse controles in alle avocadoteeltgebieden


Voor meer informatie:
Juliana Flórez
Agua Hass 
Colombia
T: + 57 3005934081
Publicatiedatum: