Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tekort dreigt voor douanespecialisten

Er dreigt een tekort aan douanespecialisten bij handels- en productiebedrijven. Veranderingen in het internationale speelveld zorgen ervoor dat deze specialisten steeds belangrijker worden voor bedrijven die internationaal ondernemen, zo meldt Evo. Volgens de ondernemersvereniging zijn de brexit en de Russische sancties daar actuele voorbeelden van. Een oplossing voor bedrijven is volgens Evo om het personeel dat zij in dienst hebben bij te scholen.
 
Ontwikkelingen
Ruim twee miljoen Nederlanders werken in de export en hun aantal groeit gestaag. Inmiddels verdienen zij een derde van ons nationaal inkomen. Ontwikkelingen elders in de wereld raken hun werk direct. Zo stapt Groot-Brittanniƫ, de op twee na grootste handelspartner van Nederland, door de brexit uit de Europese douane-unie. Ook de handel met Rusland werd door de sancties ingewikkelder. Tegelijkertijd legt de douane steeds meer verantwoordelijkheden bij bedrijven zelf neer. Tot slot zorgen nieuwe markten als Iran en Cuba voor kansen.
 
Goederenstromen
Handels- en productiebedrijven die internationaal ondernemen, hebben douanespecialisten in dienst. Zij moeten de in- en uitgaande goederenstromen begeleiden of douaneaangiften invullen. De 'declaranten' moeten vaak ook de wetgeving juist kunnen interpreteren om zelfstandig aangiftes te kunnen doen. Volgens Evo is het zo dat investeringen in douanespecialisten van bedrijven noodzakelijk zijn om ook de komende jaren een goed geoliede goederenstroom over de grens te kunnen realiseren.

Bron: Evo
Publicatiedatum: