Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote vraag naar Dominicaanse kouseband

Angelica Silva is eigenaar van het bedrijf V&D Agropecuaria in de Dominicaanse Republiek. Haar bedrijf exporteert een grote variatie aan tropische, Aziatische en in kassen geteelde groenten en fruit. 



Ze is vooral erg trots op de 4,5 ton aan kouseband die haar bedrijf wekelijks via luchtvracht naar Nederland exporteert. Angelica zegt dat "kouseband "hot" is door het hoge zuurstofgehalte van de peulen. Wij als Dominicaanse exporteurs hebben een voordeel die concurrerende landen in deze regio niet hebben: bij ons gaan er namelijk in het winterseizoen veel directe vluchten naar Europa. Hierdoor kunnen wij onze producten verser leveren en hebben ze een langere houdbaarheid." 

Angelica zegt dat ze in de wintermaanden niet kan voldoen aan de grote Europese vraag naar kousenband en dat de vraag nog steeds blijft toenemen. 

Kouseband (Vigna unguiculata subsp. sesquipedlis) wordt vooral gegeten door mensen van Surinaamse, West Indiase, Indiase Filipijnse en Maleisische komaf. Echter ontdekken steeds meer mensen dat kousenband een goede vervanger is voor groene bonen en ook zeer geschikt is om te roerbakken. Er zijn drie verschillende soorten kousenband: Surinaamse, groene en witte. 

Het door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw gefinancierde Export Quality programma helpt exporteurs zoals Angelica om een nieuw type doos voor de luchtvracht te ontwerpen die een goede ventilatie bieden en zo een langere houdbaarheid garanderen. 

Voor meer informatie:
Angelica Silva
V&D Agropecuaria
Tel: +1 809 754-4321
vdagropecuaria@hotmail.com
Publicatiedatum: