Ze is vooral erg trots op de 4,5 ton aan kouseband die haar bedrijf wekelijks via luchtvracht naar Nederland exporteert. Angelica zegt dat "kouseband "hot" is door het hoge zuurstofgehalte van de peulen. Wij als Dominicaanse exporteurs hebben een voordeel die concurrerende landen in deze regio niet hebben: bij ons gaan er namelijk in het winterseizoen veel directe vluchten naar Europa. Hierdoor kunnen wij onze producten verser leveren en hebben ze een langere houdbaarheid."
Angelica zegt dat ze in de wintermaanden niet kan voldoen aan de grote Europese vraag naar kousenband en dat de vraag nog steeds blijft toenemen.
Kouseband (Vigna unguiculata subsp. sesquipedlis) wordt vooral gegeten door mensen van Surinaamse, West Indiase, Indiase Filipijnse en Maleisische komaf. Echter ontdekken steeds meer mensen dat kousenband een goede vervanger is voor groene bonen en ook zeer geschikt is om te roerbakken. Er zijn drie verschillende soorten kousenband: Surinaamse, groene en witte.
Voor meer informatie:
Angelica Silva
V&D Agropecuaria
Tel: +1 809 754-4321
vdagropecuaria@hotmail.com