Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinees inspectieteam boekt succes tegen citrusgreening

In juli bracht een inspectieteam dat betrokken is bij de preventie en bestrijding van de ziekte citrus greening onder leiding van Yantai B&J Agricultural Development een bezoek aan een citrusplantage in het dorp Chang'an in het noordwesten van Guangdong. Zij namen hier bodemmonsters en spraken met lokale citrustelers in de hoop meer inzicht te krijgen in het voorkomen en behandelen van de plantenziekte. 

Het inspectieteam voor de preventie en bestrijding van citrusgreening 

Het inspectieteam was samengesteld uit deskundigen, wetenschappers, ondernemers en telers. Er werd onder meer aandacht besteed aan de problemen die de ziekte citrus greening veroorzaakt zoals het geel verkleuren van vruchten, bodemproblemen en problemen met de rijping. Daarnaast werd er gesproken over de manieren waarop men de ziekte heeft geprobeerd te bestrijden maar die tot dusver geen soelaas hebben geboden. Het is een complex probleem dat vanuit alle perspectieven dient te worden benaderd. 


Deskundigen inspecteren het veld

Gedurende de inspectie werd duidelijk dat nadat begin januari de wortels van de bomen die door citrus greening waren aangetast, behandeld werden met E-2001 meststof met micro-organismen deze eind maart tot wel 25 tot 35 cm waren gegroeid. 

Chen Dehua
Yantai B&J Agricultural Technology Development Co., Ltd.
Phone: +86 20 6193 8788
Phone: +86 136 0002 3405
Publicatiedatum: