Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Totale landbouwareaal Italië: +20%

Biologische AGF-productie Italië maakt reuzensprong

Italië heeft haar biologische landbouwareaal het afgelopen jaar flink zien toenemen. De uitbreiding van meer dan 300 duizend hectare landbouwgrond staat garant voor een groei van 20%. Ook het aantal bedrijven actief in de biologische teelt steeg met datzelfde percentage naar 72.154. De Italiaanse minister van landbouw, Maurizio Martina, noemt het Italiaanse landbouwmodel een van de meest duurzame van Europa. Dat meldt ANSA.

Het gebied met het grootste landbouwareaal is Sicilië (364.000 ha), gevolgd door Apulië (256.000 ha) en Calabrië (204.000 ha). De productgroepen die de meeste groei doormaakten waren groenten (+48,9%), granen (+32,6%), druiven (+23,8%) en olijven (+23,7%).
 
Paolo Carnemolla, voorzitter van FederBio, de Italiaanse federatie voor bio(dynamische) landbouw, verwacht dat deze groeicijfers – op basis van voorlopige gegevens – ook in 2017 zullen doorzetten.

Bron: ANSA
Publicatiedatum: