Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Palestijnen willen avocado's gaan telen

Een groep Palestijnse landbouwkundigen en -ingenieurs heeft onlangs een training over de avocadoteelt afgerond. Er werd voor de avocado gekozen, omdat wereldwijd de vraag naar het product stijgt. De avocado wordt ook wel het 'groene goud' genoemd. Het doel was om de avocado-oogst in Palestijnse regio's te verbeteren, omdat die gebieden sterk overeenkomen met gebieden in Israël en de Westelijke Jordaanoever. De deelnemers bezochten de avocado-plantages in het noorden en ontmoetten Israëlische telers. 



De Palestijnse deelnemers waren afkomstig uit de gebieden Hebron, Qalqiliya, Tibas en Jenin. Een aantal van hen is al bezig met de avocadoteelt voor de export naar Arabische landen. Tijdens het onderzoek kwam de wens van de deelnemers naar voren om samen te werken met Israëlische telers om zo de export van Palestijnse avocado's naar Europa mogelijk te maken. Ongeveer 40% van de deelnemers was vrouw. De meeste waren agrarische ondernemers met interesse in de avocado-teelt. 

Professor Yair Hirshfeld, een van de initiatiefnemers van de Oslo-akkoorden, hield een lezing over de mogelijkheden van samenwerking en hun gevolgen voor het vredesproces. 



Het programma werd mogelijk gemaakt door een gezamenlijke financiering van het Midden-Oosten en het Peace Process Department van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken in combinatie met de Europese Unie (door ECF) en Galilee International Management Institute. 

Voor meer informatie:
Tel: +972 4642 8888
Fax: +972 46514811
Email: info@galilcol.ac.il
www.galilcol.ac.il
Publicatiedatum: