Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

C sence gaat reefer-containerschepen Seatrade bewaken

Seatrade heeft voor de Nederlandse start-up C sence gekozen om hun reefer vloot te bewaken aan boord van hun zes nieuwe reefer-containerschepen. C sence, gevestigd in de haven van Rotterdam, ontwikkelde een webbased platform om reefer containers te monitoren en te analyseren. 

De nieuwe schepen van Seatrade zijn uitgerust met Refcon6 van Emerson Climate Technologies en VSAT-satellieten voor het verzenden van data. Door de combinatie van technologieën hoeft de crew aan boord de reefer containers niet handmatig te controleren.

Slimme software
In plaats daarvan zal slimme software en het operatiecentrum van C sence alle gegevens 24/7 monitoren en analyseren. De gegevens worden gecontroleerd tegen specifieke parameters uit geïntegreerde boekingssystemen, manifesten en laadlijsten. Seatrade verklaart: "Door integraties met onze boekingssystemen te bewerkstelligen, ontvangen we niet alleen reefer alarmen. Problemen zoals verkeerde manifesten of niet geladen of aangesloten reefers zijn even belangrijk."

C sence stelt Seatrade in staat om de werkproces om te draaien. In het verleden ontdekte de bemanning een probleem en in complexe gevallen was hulp nodig van reeferspecialisten aan wal. In de nieuwe situatie zal C sence het probleem evalueren en direct de instructies naar het schip sturen. Daardoor wordt het risico op ladingschade verder verminderd, en
heeft de bemanning meer tijd om zich te concentreren op andere taken, zo meldt C sense.

Uitbreiden
Seatrade is van plan om ook zes andere reefer-speciale containerschepen uit te rusten met slimme technologie. Gerben van Zwieten, Global Manager Container Logistics van Seatrade: "We geloven in deze technologie en dit is maar een start. We moeten investeren in innovatie om een premium reefer carrier te blijven."

Bron: C sence
Publicatiedatum: