Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: prijzen voor granaatappelen uit Mengzi stijgen

De voornaamste Chinese teeltgebieden voor granaatappelen bevinden zich in de provincies Shaanxi, Shandong, Anhui, Sichuan en Yunnan. Dit jaar begon het granaatappelseizoen van Mengzi in Yunnan in het midden van juli. Het seizoen zal doorlopen tot het ongeveer het einde van november. "Door het extreme weer is de productie van Mengzi in vergelijking met het vorige seizoen met ongeveer 20% afgenomen," aldus Ding Mengfei van Mengzi Jinyu Trading.


Een teeltbedrijf voor granaatappelen


Verse granaatappelen van Mengzi

"Dankzij de unieke geografische ligging van Mengzi zijn de granaatappelen die hier worden geteeld van hogere kwaliteit dan bij granaatappelen uit andere regio's. Onze granaatappelen kunnen eerder naar de markt worden gestuurd en de prijs neemt elk jaar toe. In het vorige jaar steeg de prijs bijvoorbeeld met ongeveer 15%. Gelet op de afname in productie en de concurrentie van e-commerce verwachten we dat dit jaar de prijs nog meer toeneemt. Maar we gaan pas zien hoe de situatie is als we weten wat de vraag op de markt gaat zijn."


Een verse granaatappel


Een granaatappel die in een zak wordt geteeld

"We beheren in Mengzi ongeveer 3 hectare aan land dat wordt gebruikt voor de teelt van granaatappelen op open velden. We vermarkten onze productie via traditionele marktmodellen. Het grootste deel gaat naar lokale markten en slechts een klein deel wordt via internetplatforms verkocht. Dankzij de combinatie van productie en directe omzet zijn we in staat om aan de ene kant kwaliteit te garanderen en aan de andere kant tussenhandelaren te vermijden, waardoor we de prijzen lager kunnen houden."

Ding Mengfei
Mengzi Jinyu Trading 
Telephone number: +86 156 8735 6067

Publicatiedatum: