Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Haydy Shahin, Alston Foods

"Goede kwaliteit Egyptische Beauregard zoete aardappelen dit jaar"

Tholen - Het Nederlandse Alston Foods is weer van start gegaan met het importeren van zoete aardappelen uit Egypte. Over twee weken volgen ook de granaatappelen uit hetzelfde land. "De kwaliteit van de Beauregard zoete aardappelen ziet er dit jaar goed uit. Hetzelfde geldt voor de Wonderful granaatappelen", zegt oprichter Haydy Shahin die samen met Sameh El-Sherif in 2015 begon. "Een doos met zes kilo zoete aardappelen kost 5,25 euro. In totaal exporteren wij vijftien containers met zoete aardappelen per maand, zo'n 400 ton. Van al de groenten en fruit komt zo goed als alles uit Egypte. Zo ook onze zoete aardappelen, die uiteindelijk na 11 dagen op zee aankomen in ons magazijn in Rotterdam." 


Zoete aardappelen van Alston Foods.

Granaatappelen
Hoewel het seizoen voor de granaatappelen pas over twee weken begint, ziet de kwaliteit er dit jaar volgens Haydy goed uit. "We leveren de granaatappelen in kisten van 4,5 kilo", vertelt de vrouw achter Alston Foods. "Wat de prijs zal zijn van de granaatappelen weten we nog niet, omdat wij daar pas over twee weken mee beginnen. Als de import kan beginnen, zullen we ongeveer 11 tot 12 containers per week verschepen. Wanneer de producten bij ons aankomen in Rotterdam, gaan ze vervolgens weer verder binnen Nederland, maar ook naar omliggende landen zoals BelgiĆ«, Groot BrittanniĆ« en Duitsland. Op die manier komen de Egyptische zoete aardappelen en granaatappelen in heel Europa terecht." 

Voor meer informatie:
Alston Foods B.V  
Overwegwacher 4, 3034 KG, Rotterdam
The Netherlands
T: +31 (0) 68 778 73 50