Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Creative Mode uit Letland komt met een apparaatje

Elektrisch schokje moet bijna slapende bestuurder wakker houden

Het Letse Creative Mode brengt een apparaatje op de markt dat moet voorkomen dat chauffeurs tijdens het rijden in slaap vallen. Via het crowdfundingproject Kickstarter heeft het bedrijf al meer dan zes keer het nodige investeringsbedrag van 5000 dollar binnengehaald.

Elektrische schok
De sensoren in het apparaatje meten de hartslag en de huid. Wanneer de waardes van die twee dalen, kan dat erop wijzen dat de bestuurder in slaap aan het vallen is. Wanneer alles goed is, is er een groen lampjes te zien op de armband van de bestuurder. Wanneer het oranje lampje knippert, dalen de bovengenoemde waardes en weet de chauffeur dat hij zich moet focussen. Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan wordt het oranje lampje rood en krijgt de persoon een kleine schok om hem weer wakker te krijgen. Op die manier probeert de producent de reis van bestuurder veiliger de maken, zoals zij aangeven op Kickstarter.

Cijfers
Volgens het Letse bedrijf zijn jaarlijks 328.000 ongelukken te wijten aan vermoeide bestuurders. Een kwart van de ongelukken gebeurt volgens het bedrijf omdat de bestuurder daadwerkelijk in slaap valt. Het resultaat hiervan is volgens Creative Mode, dat er jaarlijks 30.000 mensen overlijden door het in slaap vallen achter het stuur.

Bron: Kickstarter Creative Mode
Publicatiedatum: