Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meloenenoverschot na ijsslatekort

Telers Murcia krijgen na extreme regenval de hitte voor hun kiezen

Tholen - De hoge temperaturen in de lente en de zeer hete zomer in Murcia hebben gezorgd voor een heuse meloenentragedie. Als gevolg van de hitte kwam een groot gedeelte van de productie in juli op één hoop, wat zorgde voor zowat een verdubbeling in de aanvoer. Dat kon de markt niet absorberen met desastreuze gevolgen.

De meloenen werden afgelopen maand tegen erg lage prijzen verkocht. De maatzetting was ook niet altijd goed met veel dik fruit en veel minder fruit van de middelsortering. De kwaliteit was het ook niet allemaal even goed, dus er is ook een fors volume vernietigd.

Wat de impact op de langere termijn is, moet de toekomst uitwijzen, maar dat de vlag er voor de telers in Murcia niet goed bijhangt, moge duidelijk zijn. Eerder dit jaar is er in de bladgroenten, zoals ijsbergsla niets verdiend door de extreme regenval. Nu gaat het slecht in de meloenen door de hitte. Dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor het komende bladgroentenseizoen, al zal de situatie per teler ongetwijfeld verschillen.