Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Turkije: "Kassen nog niet klaar voor bananenteelt"

De bananenteelt in Turkije wordt steeds belangrijker, omdat de productie de helft van de vraag van de consument omvat. Om dit te bereiken, hebben Turkse bedrijven grote investeringen gedaan in Mersin, de stad waar de meeste van de gewassen te vinden zijn, evenals de grootste commerciële haven in het land. Kerem Baltu, manager van Tumen Tarim: "We boeken veel vooruitgang in de teelt van dit fruit, maar onze kassen hebben nog niet de vereiste technologie voor het behouden van de temperatuur, vochtigheid, enz."



180.000 dollar per hectare
Het voortzetten van de productie van bananen in de kassen kost aardig wat, omdat een groot aantal updates vereist zijn. Op dit moment kost de bouw van een hectare alleen al ongeveer 180.000 dollar en daar komen de kosten van het land, de productiekosten van het gewas en het salaris van de werknemers nog bij. Het is echter een goede zaak, omdat de regering belastingvoordelen geeft, die de producenten echt aanmoedigt."

Import
De overige 50% van bananen waar in het land vraag naar is worden gewoonlijk geïmporteerd uit landen zoals Ecuador, Guatemala, Costa Rica etc. Baltu: "Mersin is de poort waar ze aankomen en van waaruit ze worden verdeeld over lokale markten, zowel voor Turkse consumptie als voor andere landen, zoals Iran, Irak of Syrië." Het volume van de invoer is aanzienlijk aangezien Turkije een gemiddelde van 60 containers per week nodig heeft.

Voor meer informatie:
Kerem Baltu
Tumen Tarim
Tel.: +90 324 454 0088
Mov.: +90 532 5936970

Publicatiedatum:
Auteur:
©