Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Nijhoff, Veiling Zaltbommel:

"Frambozenmarkt omgeslagen als een blad aan een boom"

Tholen - De markt voor met name frambozen en bramen komt uit een diep dal. "Tot vorige week is het echt een paar weken doorbijten geweest. Vorige week maandag lag de prijs van frambozen nog rond de twee kwartjes. Vrijdag was de prijs alweer vijf keer zo hoog. Met zulke prijzen is het moeilijk afspraken maken met verschillende partijen", constateert Henk Nijhoff van Veiling Zaltbommel. "Ook de bramenmarkt was een periode erg slecht maar de prijs klimt nu gelukkig uit het dal."



"Ook de rode bessen hebben de stijgende lijn te pakken. De verwachting is dat die wel duur gaan worden. Als gevolg van de nachtvorst is de oogst 30% lager. Desondanks begon het seizoen prijstechnisch matig en zijn er ook partijen van mindere kwaliteit de bewaring in gegaan. Als de cellen open gaan, zal er dus straf gesorteerd moeten worden. Het blauwebessenseizoen is wel over de hele linie goed geweest. Het Poolse seizoen loopt na verwachting eerder af door de vorst van afgelopen voorjaar en dat biedt weer kansen voor de Nederlandse teelt", vertelt Henk.



"Hopelijk zal de frambozenprijs nu wat stabieler blijven. Er komen iets meer telers in productie met de vroege herfstteelt, maar de zomerteelt komt dan ook weer tot een einde, dus dat zal elkaar aardig opheffen", verwacht Henk. "Wij hebben momenteel een beperkte aanvoer van aardbeien, omdat er weinig stellingentelers bij ons zijn aangesloten. Daar willen we graag in uitbreiden. De aardbeienprijs is een lange periode hoog geweest, was de laatste weken wat lager, maar kruipt nu weer wat omhoog."



"Het is echt vakantietijd, dus de vraag is niet torenhoog. Kwalitatief verloopt het seizoen gelukkig wel erg goed, al moeten we met dit natte, warm en afwisselend koud weer en de hoge luchtvochtigheid wel alert blijven", besluit Henk.



Voor meer informatie:
Henk Nijhoff
Veiling Zaltbommel
Tel: 0418-579843
h.nijhoff@veiling-zaltbommel.nl
www.veiling-zaltbommel.nl