Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag uit Duitsland bijna 3 keer zoveel in 4 jaar

"We verwachten lagere kaki-opbrengst met meer gewicht"

De hitte van afgelopen lente en begin zomer heeft ervoor gezorgd dat er meer vruchten uit de bomen vallen met als gevolg dat de kaki-oogst dit jaar lager zal zijn. Tegelijkertijd worden jonge plantages ook productief, wat kan resulteren in iets grotere volumes in vergelijking met het vorige seizoen.

"Omdat er minder fruit per boom is en door de grote regenval van november vorig jaar en februari dit jaar, zijn de bomen sterker geworden. We verwachten daarom een goede kaki kwaliteit met een groter gewicht", aldus Daniel Vidal van Exquisite Fruits. "We verwachten dat de productie ongeveer 11.000 ton zal zijn, iets hoger dan in het vorige seizoen."


Optimisme
In vergelijking met andere vruchten blijven kaki's een relatief nieuw en onbekend product. Toch is dit geen belemmering voor veel Spaanse telers die besloten hebben om de vrucht toch te telen. "We zijn optimistisch over de toekomst, omdat de vraag ook stijgt", zegt Daniel. "Een voorbeeld hiervan is Duitsland, de belangrijkste exportbestemming voor Spaanse kaki's. In 2016 groeide de export van 17.000 ton naar 41.000 ton."



Het bedrijf uit Valencia groeide aanzienlijk in volume in vergelijking met vorige oogsten en opende nieuwe strategische markten zoals in Indonesië. "We zijn bezig in de Verenigde Arabische Emiraten en in Canada, maar de meest opmerkelijke stap was de opening van de Indonesische markt waar kaki's traditioneel worden gegeten en waar onze Rojo Brillante-variëteit erg wordt gewaardeerd. Sinds de Russische exportverbod is ingevoerd, hebben we de strategie gevolgd om ons te richten op de verre markten die de Russische markt kan vervangen. Momenteel vertegenwoordigen deze markten al 12 procent van onze omzet."

Terwijl de teelt van Rojo Brillante kakis zich in verschillende gebieden van de wereld verspreidt, zoals Zuid-Afrika of Zuid-Amerika, zijn er in Zuid-Europa ook telers in verschillende landen te vinden waar Spanje de concurrentie mee moet aangaan. Ook in de buurlanden Portugal of Italië voelen Spaanse kaki-exporteurs het effect van buitenlandse concurrentie.




Voor meer informatie:
Daniel Vidal
Exquisite Fruits,S.L.
Plaza del Prado, 21
46701 GANDÍA, Valencia. Spain
T: +34 960 653 909
M: +34 675 549 164
daniel@exquisitefruits.com
www.exquisitefruits.com
Publicatiedatum: