Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado's geven bij consumptie vijf keer meer welbevinden dan een banaan

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat het consumeren van een avocado vijf keer meer indruk maakt dan het eten van een banaan. Avocado's zijn de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij hun waargenomen gezondheidsvoordelen en is in de Britse markt nu £187 miljoen waard.

Maar een nieuwe studie uitgevoerd door Carbon Footprint Ltd beweert dat een verpakking van twee avocado's een uitgifte heeft van 846.36g CO2, wat bijna twee keer de hoeveelheid is van 1 kilo bananen (480g).

Dit komt door een ingewikkelde mix van groeien, rijpen en verzenden van het populaire groene fruit. Avocado's groeien het meest in het tropische Zuidelijk Halfrond in landen als Chili, Peru of Zuid-Afrika en moet duizenden kilometers vliegen om het VK te bereiken. Ze moeten ook bewaard worden op de juiste temperatuur om de rijping in gang te zetten om er zeker van te zijn dat ze direct gegeten kunnen worden.

source: standard.co.uk
Publicatiedatum: