Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbindingsweg A13/A16 komt er

De verbindingsweg tussen de snelwegen A13 en A16/A20, ten noorden van Rotterdam, mag aangelegd worden. De Raad van State verwierp woensdag alle bezwaren van een grote groep Rotterdammers en belangenorganisaties.

Doorstroming
evofenedex maakte zich lang hard voor de verbindingsweg. Dit zou de doorstroming van het vrachtverkeer in de regio verbeteren en daarmee de logistieke operatie van de achterban van evofenedex. De 'A16 Rotterdam' zorgt er volgens Rijkswaterstaat juist voor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter kan doorrijden en dat de leefbaarheid en bereikbaarheid van het gebied beter wordt.

Besluit
Het besluit van de regering gaat over het doortrekken van snelweg A16 bij knooppunt Terbregseplein en de verbinding daarvan met de A13, de weg tussen Rotterdam en Den Haag. De nieuwe weg wordt 11 kilometer lang. Volgens de raad heeft de minister ,,in redelijkheid voor de aanleg van een nieuwe rijksweg tussen de A13 en de A16 bij Rotterdam kunnen kiezen.'' Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Bouw
Nog dit jaar wordt begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van de weg. De werkelijke aanleg start naar verwachting in 2019. De weg moet als alles goed verloopt in 2024 opengaan voor verkeer.

Bron: TLN
Publicatiedatum: